12 juli 2024

Informatiebijeenkomsten bestuurders, raadsleden en waterschappen

Afgelopen maand heeft de projectgroep Lelylijn drie bijeenkomsten gehouden in Tolbert (2 juli), Heerenveen (4 juli) en Emmeloord (11 juli). Bestuurders, raads- en Statenleden, en waterschapsbesturen kregen hier de kans om bijgepraat te worden over de laatste stand van zaken met betrekking tot de onderzoeken rondom de Lelylijn. In totaal zijn circa 100 bestuurders bijgepraat. 

Tijdens deze bijeenkomsten werden de resultaten van de Lelylijn-alternatieven en de sessies met focusgroepen over het thema Brede Welvaart gedeeld. Ook zijn de reacties op de NOVEX denkrichtingen besproken en werd een tipje van de sluier opgelicht over hoe deze een plaats krijgen.

De deelnemers maakten goed gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen en hun aandachtspunten te delen, wat ons waardevolle input geeft voor de volgende stappen. 

Volgens de planning wordt in september een deel van de onderzoeksresultaten bekend gemaakt. 

Beluister hier de opname van de informatiebijeenkomst op 11 juli 2024 in Emmeloord.



Actueel

Partners

Prorail Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninnkrijksrelaties Provincie Groningen Provincie Friesland Provincie Flevoland Waterschap Zuiderzeeland Waterschap Wetterskip Waterschap Noorderzijlvest Gemeente Fryske Marren Gemeente Groningen Gemeente Heerenveen Gemeente Leeuwarden Gemeente Lelystad Gemeente Noordoostpolder Gemeente Opsterland Gemeente Smallingerland Gemeente Werstersellingwerf Gemeente Urk Gemeente Sudwest Fryslan