26 augustus 2023

Dagblad van het Noorden: “Lelylijn dichterbij dan ooit”

Op zaterdag 26 augustus 2023 verscheen in het Dagblad van het Noorden een interview met Stijn Lechner, projectdirecteur van de Lelylijn.

Al sinds 1969 wordt er vanuit het Noorden gelobbyd voor een rechtstreekse spoorlijn naar de Randstad. Gaat het dit keer dan wél lukken?

De Lelylijn is dichterbij dan ooit. Tegelijk is de snelle spoorverbinding van Groningen en Friesland naar de Randstad nog heel ver weg en zal het rond de verkiezingen in november weer spannend worden of het nieuwe kabinet er miljarden euro’s extra voor op tafel legt. Projectdirecteur Stijn Lechner toont zich optimistisch.

Lees hier het hele interview in het Dagblad van het Noorden

Foto:Jan Willem van Vliet

Actueel

Partners

Prorail Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninnkrijksrelaties Provincie Groningen Provincie Friesland Provincie Flevoland Waterschap Zuiderzeeland Waterschap Wetterskip Waterschap Noorderzijlvest Gemeente Fryske Marren Gemeente Groningen Gemeente Heerenveen Gemeente Leeuwarden Gemeente Lelystad Gemeente Noordoostpolder Gemeente Opsterland Gemeente Smallingerland Gemeente Werstersellingwerf Gemeente Urk Gemeente Sudwest Fryslan